T20 - 19. februar 2010 mot England i Dubai
Jersey nummer# 54 (Pakistan)
Innenriks / statlig teamKarachi Dolphins, Karachi Harbour, Sindh, Pakistan International Airlines, Quetta Gladiators
Natur på åkerenOpprettholder en rolig disposisjon (spiller imidlertid aggressivt)
Liker å spille motIndia
Plater (viktigste)• Som wicket-keeper i U-19 World Cup 2006, hadde han 23 fangster og 6 stubber til navnet sitt. Han hadde også et gjennomsnitt på 39,75 med balltre under turneringen.
• Han scoret tre halve århundrer, avskjediget 21 spillere mens han var i hanskene i de fem første kampene i Asia Cup 2008.
• I den første omgangen i den første testkampen mot Australia i oktober 2014, scoret Sarfraz sitt århundre på bare 80 baller og fortsatte med å fullføre sin omgang med 109 på bare 105 baller, mens Pakistan etterlot Australia i trøbbel. Australia tapte kampen med en mektig margin på 221 løp.
• Mens han spilte mot Sri Lanka i 2015, scoret han 96 løp på bare 85 baller. I løpet av omgangene ble han 7. pakistanske wicket-keeper for å nå 1000 løp. Han deler rekorden med Imtiaz Ahmed, som også hadde scoret 1000 løp på 28 omganger.
• Fra juni 2017 har Sarfraz 418 fangster og 44 stubber under beltet i førsteklasses format.
Karriere vendepunktHan ble kalt til det pakistanske internasjonale laget etter at han ledet laget sitt til å stille ICC U-19 verdensmesterskapet 2006 mot India i et lavt scorende møte. Pakistan hadde bare scoret 109 løp, og mens han bowlet, kastet de det indiske cricketlaget ut for bare 71.
Høyskole / universitetDawood University of Engineering and Technology, Karachi
utdanningskvalifikasjonerB.E (elektronikk)
Familie Far Shakil Ahmad
Mor - Ikke kjent
Bror - Shafiq Ahmad
Søster - Ikke kjent
Religionislam
HobbyerHører på musikk
Kontroverser• Hans plutselige utstøt fra de to T20-kampene mot Sri Lanka i 2015 vekket oppmerksomhet fra media som senere ble en unødvendig sak ifølge den pakistanske hovedtreneren Waqar Younis. Han sa at disse overskriftene overskygger deres prestasjoner og tidligere seiere mot det srilankanske cricketlaget.

• I juni 2017, etter at Pakistan hadde vunnet sin siste puljekamp i Champions Trophy mot Sri Lanka for å ta seg til semifinalen, ble Sarfraz bøtelagt 20% av kampavgiftene av panelet for ICC Match Referees etter at de fant Pakistan å være en over kort da tidspenger ble tatt i betraktning. Dommen sa at hvis pakistansk lag brøt artikkel 2.5.1 i ICC Code of Conduct for spillere og spillerstøttepanel, kan skipper til laget møte ett kampforbud i turneringen. Alle de andre spillerne ble bøtelagt med 10% av kampavgiftene sine i henhold til loven.
Jenter, familie og mer
SivilstatusGift
Saker / kjæresterIkke kjent
KoneSyeda Khushbakht Shah (m. 2005)
Sarfraz Ahmed med kona
Barn De er: Abdullah (født februar 2017)
Sarfraz Ahmed med sønnen
Datter: Ingen

Sarfraz Ahmed gangvei

Noen mindre kjente fakta om Sarfraz Ahmed

• Røyker Sarfraz Ahmed: Ikke kjent
  • Drikker Sarfraz Ahmed alkohol: Ikke kjent
  • Faren hans var eieren av forlaget Shakeel Brothers, et av de mest populære forlagsselskapene i Pakistan.
  • Han var bare 10 da han ble en Hafiz-e-Koran, en som husker hele Koranen utenat.
  • I desember 2015 hentet ‘Quetta Gladiators’ ham til sesongen 2016 i Pakistan Super League (PSL) og ble også valgt til å lede laget. Under kapteinsskapet kom laget til finalen og tapte bare 2 av seriekampene sine. Teamet kunne imidlertid ikke pakke pokalen etter å ha fått smake på et nederlag i hendene på ‘Islamabad United.’ Til tross for nederlaget var Sarfraz den yngste og mest suksessrike kapteinen i 2016-sesongen av turneringen.
  • Etter at Azhar Ali gikk av som kaptein for Pakistan fra One Day-format, ble Sarfraz valgt av Pakistan Cricket Board for å fylle den ledige stillingen. Hans første serie som kaptein på ODI var en 2-1 seier over Vestindia. Samme år ble han utnevnt til visekaptein for Pakistans testteam.
  • Fra juni 2017 har han rekorden for flest oppsigelser i en omgang. Han tok 6 fangster og scoret 49 løp av 49 baller i en kamp mot Sør-Afrika i mars 2015 og ble kronet som kampens mann.